Børns vilkår
Ensomhed
Kampagne for Børns Vilkår. Ensomhed spreder sig blandt unge, så Børns Vilkår ville gerne fortælle dem, at de ikke er alene i deres følelser, og at hjælpen kun er et klik væk.
Challenge
Ensomhed handler ikke om at være alene, men om at føle sig udenfor og ikke passe ind. Men hvis man føler sig udenfor, søger man ikke hjælp i sin omgangskreds. Derfor går mange ensomme unge ofte lige op ad hinanden uden at vide det. Og det er en skam, for det hjælper at vide, at man ikke er den eneste, der har det sådan.
Idea
På baggrund af den indsigt kom vi op med en idé, der skulle bringe de unge sammen med andre ensomme uden at blotlægge sig selv:
Vi designede først et website under Børnetelefonen, hvor de unge kunne mødes helt anonymt og dele deres oplevelser. Her kunne de fortælle deres historier og læse om andres følelser, samtidig med at Børns Vilkår stillede sig til rådighed med hjælp og vejledning
Herefter lavede vi fire små film til Snapchat og Instagram i storyformat 9:16 baseret på de problemstillinger, som vi kendte til blandt de unge fra vores research.
Solution
Filmene blev specielt designet til de formater, som historierne skal vises på. Hver historie er en selvstændig fortælling, der tager udgangspunkt i 4 forskellige karakterer, baseret på hver sin målgruppe og hver sin problemstilling.
Når de unge har set en af filmene, bliver de eksponeret for den samlede fortælling, hvor karakternes historier fletter sammen til én film. Her forstår man, at de alle har relation til hinanden uden at vide det. Det hele er underbygget af filmens format, der består af fire gange story-format 9:16, der klipper ind og ud mellem hinanden i bredformatet.
Kampangen møder de unge
på de platforme de er
På Snapchat og Instagram møder de unge kampagnen i stories og på Facebook bl.a. som karussel. På YouTube retargeteres til hovedfilmen.
Alle led i kampagnen
leder ind på
kampagnesitet.
Her mødes de unge af forskellige tilbud om hjælp og inspiration. Bl.a. kan de her høre andre fortælle om, hvordan de er kommet videre og høre podcasts om emnet.
Vi har også udviklet et modul, hvor man kan dele sin tanker og følelser anonymt og lade andre læse dem, som en hjælp til at forstå, at de ikke er alene med deres følelser. Derudover er der selvfølgelig mulighed for at få hjælp direkte og anonymt via Børnetelefonen, gruppechat og brevkasse.